Nedelja gluvih i nagluvih osoba

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja gluvih i nagluvih osoba

Svetska nedelja gluvih i nagluvih osoba obeležava se poslednje nedelje septembra, a u petak, 26. septembra, organizovano je druženje dece sa oštećenim sluhom i poznatih ličnosti u okviru tradicionalne akcije "Čuti i razumeti".

Akcija je pokrenuta pre dve godine prvi put i realizovana je sa velikim uspehom. Do sada su manifestaciju "Čuti i razumeti", osim stručnjaka iz ove oblasti podržali Ivan Ivanović, Vlado Georgiev, Inspektor Blaža, odbojkašice Maja Ognjenović i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Maja Simanić, voditeljka Tanja Peternek Aleksić i pevač Željko Vasić.

Ovogodišnju akciju podržaće proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić, Prljavi inspektor Blaža, Rambo Amadeus. Ove godine akcenat je na predstavljanju mladih uspešnih ljudi koji su i pored dijagnostikovanog oštećenja sluha u ranoj mladosti uspeli da ostvare značajan uspeh tako što su stekli visoko obrazovanje, ostvarili značajne sportske rezultate, formirali porodice.

Akciju organizuje kompanija Audiovox u saradnji sa Humanitarnom fondacijom Novi Beograd i kulturnom organizacijom Mikser. Manifestacija ce se održati u prostoru Mikser House-a u Beogradu (Karađorđeva 46) u petak 26. septembra, u od 12.30 do 14.30 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.