Ne preskačite zagrevanje pre treninga ako želite da vidite rezultate

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne preskačite zagrevanje pre treninga ako želite da vidite rezultate

Zagrevanje pred trening bilo koje vrste je veoma važno, jer na taj način pripremamo organizam na fizički napor koji sledi.

Eksperti preporučuju da nipošto ne propuštate ovu aktivnost i da za nju izdvojite minimalno 20 minuta pre svakog napornijeg treninga. To je veoma širok pojam i svako ima svoj način zagrevanja. Na ovaj način se smanjuje mogućnost povreda, jer se zagrevanjem telo polako privikava na napor koji će doživeti za vreme treninga pa će za telo biti manji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šok i neće negativno da odreaguje na vežbe koje budete radili.

Zagrevanje će podići temperaturu mišića, povećati njihovu elastičnost i omogućiti povećanje intenziteta treninga, piše klix.ba. Ubrzaće protok kiseonika i krvi, razgibati zglobove i povećati njihovu pokretljivost.

Zagrevanje bi trebalo da traje minimalno 20 minuta do pola sata, a za to vreme ćete dati dovoljno vremena svom organizmu da se pripremi za trening. Svi imaju svoj način zagrevanja, pa se tako neko isteže, neko trči, a neko radi vežbe za snagu.

Pronađite način koji vama najviše odgovara i konsultujte se sa lekarom ili trenerom koji vid zagrevanja je najbolji za vas na osnovu vaše fizičke spremnosti, ali i zdravstvenog stanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.