Naučnici otkrili kako da suzbijaju HIV virus

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici otkrili kako da suzbijaju HIV virus

Američki naučnici otkrili su način da mesecima suzbijaju HIV virus u telu pacijenta koristeći duple doze antitela, koje mogu da unesu potpune promene u način lečenja te bolesti, prenosi agencija AFP.

U svetu raste broj zaraženih HIV koji koriste lekove, ali oni moraju da poštuju stroga pravila kako bi bili u dobrom zdravstvenom stanju i da lekove uzimaju do kraja života.

Istraživači ističu da kombinacija dva proteina, poznata po svom protivefektu na HIV, može >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da suzbije taj virus do 30 dana u telu pacijenta, a to daje nadu da je moguže razviti tretman zaraženih HIV koji ne podrazumeva svakodnevno uzimanje lekova, navodi AFP. Bezbedan, pouzdan tretman antitelima mogao bi da otvori nove mogućnosti za pacijente koji žive sa HIV virusom, ocenio je direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti u Merilendu Entoni Fauci.

On je zaključio da tretman antitelima predstavlja prvi korak u razvoju novih vidova lečenja.

Istraživači ističu da prvi rezultati tretmana antitelima obećavaju, ali je potrebno još ispitivanja kako bi se povećalo vreme u kome su antitela aktivna u suzbijanju HIV virusa.

Prema procenama UN, 1,8 miliona ljudi je u 2017. zaraženo HIV virusom, a 940.000 je umrlo od te bolesti.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Naučnici otkrili kako da suzbijaju HIV virus

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2018, 17:40

Američki naučnici otkrili su način da mjesecima suzbijaju HIV virus u tijelu pacijenta koristeći dvostruke doze antitela, koje mogu da unesu potpune promjene u način liječenja te bolesti, prenosi agencija AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.