Napitak koji pomaže u borbi protiv stresa

Izvor: B92, 04.Nov.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napitak koji pomaže u borbi protiv stresa

Odličan je lek protiv stresa, a naučnici kažu da bi trebalo da se konzumira svaku noć pre spavanja

Ako ste mislili da jedna rakijica ili pivce za živce smanjuje stres, prevarili ste se. Tako barem kažu nemački naučnici.

Naime, čaša mleka odličan je lek protiv stresa. Naučnici su tragali za idealnim načinom smanjivanja stresa i njegovog pogubnog uticaja na organizam. U borbi protiv stresa, zaključili su, najbolje pomaže mleko jer blagotvorno deluje na mozak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tajna je u fosfolipidima koji se kriju u mleku, a oni su pravi lek protiv nervoze. Iako neki smatraju da mleko treba izbegavati, naučnici ga zapravo preporučuju.

Istraživači Univerziteta u Trieru kažu da pijenje mleka donosi preko potrebnu ravnotežu u organizam. Zato bi pre spavanja trebalo popiti čašu toplog mleka koja olakšava san, a pritom i smanjuje stres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napitak koji pomaže u borbi protiv stresa

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2018

Odličan je lijek protiv stresa, a naučnici kažu da bi trebalo da se konzumira svaku noć prije spavanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.