Napitak koji čisti jetru i bubrege

Izvor: B92, 17.Jun.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napitak koji čisti jetru i bubrege

Dosadašnja istraživanja su pokazala da đumbir podstiče rad digestivnog trakta, ublažava simptome astme, bolove i ulestvuje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sistema.

Čaj od đumbira je efikasan u borbi protiv glavobolje, gripa i prehlade, a odličan je i za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima, piše Healthy Living Style.

Svakodnevna konzumacija čaja od đumbira jača imunološki sistem zahvaljujući visokom procentu antioksidanata koji pružaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoć telu u odbrani od infekcija.

Samo jedna šoljica čaja od đumbira dnevno može da smanji rizik od nastanka srčanog udara jer smanjuje formiranje plaka u arterijama.

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi, što znači bolji dotok vitamina, minerala i kiseonika u organizam, odnosno svaku ćeliju vašeg tela.

Ovaj napitak učestvuje i u uništavanju virusa koji uzrokuju prehladu i grip. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da đumbir podstiče ćelije raka na samouništenje.

Njegovom konzumacijom ćete podstaći eliminaciju toksina iz tela, proces čišćenja jetre i bubrega i poboljšati njihov rad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.