Namirnice koje ublažavaju bolove

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2013, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namirnice koje ublažavaju bolove

Ako spadate u osobe koje gutaju tablete čim ih nešto malo zaboli, obavezno pročitajte ovaj tekst! Postoje namirnice koje ublažavaju razne bolove...

Nemojte odmah da se hvatate za lekiće - probajte prvo prirodne "lekove"  

Đumbir

Đumbir nije delotvoran samo kod želudačnih problema i prehlade, već pomaže i kod bolova u mišićima i zglobovima jer obiluje sastojcima koji deluju protivupalno. Nedavno istraživanje pokazalo je da su osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje su uzimale kapsule đumbira 11 dana osećale 25 odsto manje bolova u mišićima u poređenju s kontrolnom grupom koja je uzimala placebo kapsule.

 

Višnje

Nedavno britansko istraživanje pokazalo je da su se osobe koje su deset dana pile po dve čaše prirodnog soka od višnje brže oporavljale od napornog treninga u odnosu na osobe koje su preskakale ovaj zdravi sok. I drugo tamnocrveno i ljubičasto voće, poput grejpa, nara, borovnica i brusnica, ima slično delovanje - može smanjiti bolove u mišićima nakon treninga.

 

Losos

Losos je dobar saveznik ako vas muče upale u zglobovima. Naime omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju bolova izazvanih reumatoidnim artritisom. Ove kiseline takođe smiruju želudačne smetnje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.