Namirnice koje mogu da povećaju krvni pritisak: Izbegavajte ih

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 18:41

Namirnice koje mogu da povećaju krvni pritisak: Izbegavajte ih

Ako imate problema s visokim krvnim pritiskom, odnosno hipertenzijom, onda verovatno već znate da je zdrava ishrana jedan od najdelotvornijih načina za poboljšanje stanja. Istraživanja pokazuju kako je vrlo važno jesti cele žitarice, voće, povrće i nemasne proteine.

Dijetetičari kažu kako bi trebalo da izbegavamo namirnice sa visokim količinama šećera i natrijuma, što je jedan od najvažnijih prehrambenih činilaca povezanih s visokim krvnim pritiskom. Da biste znali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta treba da izbegavate, dijetetičari su izdvojili 11 namirnica koje mogu povećati krvni pritisak. To su:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.