Namćori žive duže

Izvor: Mondo, 27.Dec.2012, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namćori žive duže

Izražavanje negativnih emocija dobro je za zdravlje. Osobe koje svoje nezadovoljstvo iskazuju gunđanjem na primer, žive duže od onih koje prećutkuju ono što im smeta.

Osobe koje se žale i gunđaju tokom celog dana mogu da žive duže od ostalih, pokazali su rezultati istraživanja grupe nemačkih naučnika s Univerziteta u Jeni.

Naučnici, koji su godinama pratili više od 6.000 pacijenata, došli su do zaključka da su osobe koje imaju naviku da izražavaju loše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << raspoloženje manje pogođene fizičkim ili psihičkim oboljenjima, preneli su francuski mediji.

Suprotno njima, osobe koje zadržavaju u sebi negativne emocije su izloženije kardio-vaskularnim oboljenjima, povišenom krvnom pritisku, raku ili bubrežnim oboljenjima.

Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u naučnom časopisu JHP (Journal Health Psychologies), nisu međutim precizirali koliko su godina u "prednosti" oni koji izražavaju loše raspoloženje, ali su ukazali da je dobro da ljudi izraze negativne emocije.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.