Najteža žena na svetu ide u Indiju na operaciju

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteža žena na svetu ide u Indiju na operaciju

Egipćanka koja važi za najtežu ženu na svetu doći će u Indiju kako bi se podvrgla hirurškom zahvatu za smanjenje težine, rekao je danas njen lekar.

Aman Ahmed Abd El Ati, 36, je teška oko 500 kilograma prema navodima njene porodice i boluje od elefantijaze, bolesti u kojoj nekontrolisano rastu neki delovi tela.

Njena priča obišla je svet i potresla indijskog hirurga Mufazala Lakdavalu koji je prošle jeseni ponudio da je besplatno operiše.

Pacijentkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da stigne u Mumbaj, ekonomski centar Indije, rano sutra na specijalno pripremljenom Erbasu, rekao je dr Lakdavala u saopštenju.

"Tim lekara se nalazi u Egiptu deset dana da je pripreme za let, kao i da pripreme uslove za put", dodaje se u saopštenju.

Abd EL Ati čije stanje povlači za sobom brojne komplikacije zbog čega je potrebna hitna intervencija nije mogla ranije da stigne u Indiju. Zbog njenog osetljivog zdravlja aviokompanije su oklevale da je prevezu.

"Radi se o pacijentkinji visokog rizika koja ne može da se kreće ili izađe iz kuće dvadeset pet godina", rekao je njen hirurg.

Ukoliko se potvrdi njena težina ona će biti najteža žena na svetu, a sledeća najteža žena je Amerikanka Polina Poter (291 kilogram).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.