Na prvom mestu: Ko leči srčane mane kada dete postane punoletno?

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Na prvom mestu": Ko leči srčane mane kada dete postane punoletno?

U Srbiji živi 25.000 mladih sa nekom vrstom urođene srčane mane. Zbog čega nastaju, kako se leče u detinjstvu i ko brine o tim pacijentima kada postanu punoletni - dečji kardiolog ili kardiolog specijalista koji brine i o drugim srčanim bolesnicima?

Sve veći broj dece u Srbiji ima neki deformitet kičme, što je posledica lošeg držanja, nepravilnog sedenja i smanjene fizičke aktivnosti. Kako uočiti problem i šta dalje raditi?

U subotu ćete čuti i kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << supruga našeg proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića, Jelena Tomašević, sama pobedila tešku bolest.

Stalno kukamo da nam je previše hladno čim temperatura padne ispod nule. Da li biste izašli napolje, bez odeće na -180 stepeni?

Kada dođe sezona gripa mnogi ga koriste kao prevenciju. Neki ga nose protiv uroka, a kažu da rasteruje i vampire. Ako ga se dobro najedete, sigurno ćete oterati okolinu. Da li znate o čemu govorimo? Da! Nezamenljivi beli luk!

Ne propustite novu epizodu emisije "Na prvom mestu" 3. novembra u 14 časova na Prvoj televiziji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.