NVO Solidarnost za decu odgovorila na apel Instituta za transfuziju krvi Srbije

Izvor: B92, 20.Sep.2023, 13:31

NVO "Solidarnost za decu" odgovorila na apel Instituta za transfuziju krvi Srbije

Nakon svega nekoliko dana otkako je Institut za transfuziju krvi Srbije objavio da su rezerve svih krvnih grupa na alarmantno niskom nivou, što može rezultovati opasnim posledicama, volonteri organizacije „Solidarnost za decu“ aktivno su se uključili u akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Delegacija NVO „Solidarnost za decu“, koja je prisustvovala manifestaciji „Sabor čovekoljublja Srbije“ u organizaciji Crvenog krsta Srbije, iskoristila je prisustvo mobilne ekipe za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prikupljanje zaliha krvi da bi na najkonkretniji način izašla u susret apelu Instituta za transfuziju krvi Srbije. Nakon ove akcije, generalni sekretar organizacije „Solidarnost za decu“, gospođa Snežana Bisenić, rekla je da je ono što su aktivisti te nevladine organizacije učinili simbolični gest koji za cilj ima da podstakne i druge građane da učine isto.

„Nama nije bio problem da damo krv, pa smatramo da ni drugim ljudima koji su dobrog zdravlja ne bi trebalo da bude. Dakle, samo se postavlja pitanje volje, a mislim da postoje stvari oko kojih svi moramo da razumemo šta je opšte dobro. Pozivamo sve građane Srbije koji su zdravstveno u stanju da daju krv da se odazovu apelu Instituta za transfuziju krvi i uključe se u akciju dobrovoljnog davanja krvi“, istakla je gospođa Bisenić.

Ona je najavila i da „Solidarnost za decu“ do kraja ove godine priprema još nekoliko humanitarnih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.