Muškarci često ignorišu ova dva neobična simptoma

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 21:19

Muškarci često ignorišu ova dva neobična simptoma

Poznato je da muškarci u proseku žive nešto kraće od žena. Jedan od mogućih razloga, tvrde naučnici, jeste to što se mnogi muškarci opiru odlasku lekaru osim ako nije hitan. Čak dve trećine muškaraca ne ode kod lekara na vreme kada oseti neobične simptome, a mnogo ređe ide i na redovne zdravstvene preglede.

Zbog toga, lekari upozoravaju da muškarci nikada ne treba da ignorišu određene simptome jer to može imati opasne posledice po zdravlje. Jedan od ovih simptoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je umor. Iako je razumljivo da smo svi povremeno umorni, ako se umor stalno javlja i ne nestaje ni nakon odmora, to bi mogao biti znak ozbiljnijeg zdravstvenog problema, uključujući nekoliko vrsta raka.

Još jedan simptom koji muškarci nikada ne bi trebalo da ignorišu jeste nagli gubitak težine. Kada osoba počne da gubi na težini, bez ikakvih promena u svom životu, bilo da se radi o ishrani ili vežbanju, to je znak upozorenja. Kako objašnjavaju lekari, nagli gubitak težine može ukazivati na probleme sa zdravljem creva ili pankreasa, a često i na rak ovih istih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muškarci često ignorišu ova dva simptoma, a ne bi trebalo

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2023, 10:29

Poznato je da muškarci u prosjeku žive nešto kraće od žena. Jedan od mogućih razloga, tvrde naučnici, je to što se mnogi muškarci opiru odlasku ljekaru osim ako nije hitan. Čak dvije trećine muškaraca ne ode kod ljekara na vrijeme kada osjeti neobične simptome, a mnogo rijeđe ide i na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.