Muškarac se zbog uboda komarca pretvara u slona

Izvor: B92, 14.Maj.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarac se zbog uboda komarca "pretvara u slona"

Muškarac Raimundo boluje od čudne i strašne bolesti zbog koje se njegovo telo pretvara u "slona".

Pre 20 godina zadobio je kobni ubod komarca koji ga je zarazio parazitskom infekcijom limfna filaroza poznata kao "elefantijaza".

Od tada se bori s infekcijom i posmatra kako mu se noga deformiše i izgleda poput slonove. Zbog toga je skoro paralizovan.

Infekcija uzrokuje "gužvanje" ekstremiteta ili genitalija. Takođe, nanosi štetu bubrezima i limfnim čvorovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako nema spoljašnjih simptoma.

Ova bolest se smatra zanemarenom tropskom bolesti.

Raimundo se leči u Sao Hoze Riu i za nekoliko nedelja "smežuranje" se drastično smanjilo. Bolest je detektovana u Africi, Centralnoj i Južnoj Americi, Južnoj Aziji i na Pacifičkim ostrvima.

Zbog bolesti ljudi dobijaju otkaze ili više ne mogu da rade, a ukoliko se ne leči može biti kobna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.