Izvor: S media, 26.Dec.2010, 16:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Mlečni proizvodi smanjuju rizik od dijabetesa
Redovno umereno konzumiranje mleka i mlečnih proizvoda znatno smanjuje rizik od dijabetesa dva.
Transpalmitoleinska kiselina koja se nalazi pre svega u mlečnim proizvodima, uobičajenim u ishrani, kao što su mleko, sir, jogurt ili buter može da smanji opasnost od dijabetesa 2 (starački dijabetes), pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika sa Harvarda.
Rezultati istraživanja objavljenog u "Analima interne medicine" pokazali su da to smanjenje može da dostigne i 60 odsto.
Naučnici su došli do tog zaključka obavivši istraživanje na 736 osoba koje je trajalo 20 godina, preneli su francuski mediji.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.