Mišljenje virusologa: Ovog leta možemo da planiramo odlazak na odmore

Izvor: B92, 04.Feb.2021, 12:16

Mišljenje virusologa: Ovog leta možemo da planiramo odlazak na odmore

Virusolog Tanja Jovanović izjavila je da će doći do značajnog pada broja inficiranih osoba ako nastavimo s masovnom imunizacijom protiv kovida 19, uz pridržavanje epidemioloških mera.

"Virus korona nas je naučio da je teško predviđati na duže staze, ali sam sigurna da će situacija ovog leta biti mnogo mirnija i da ćemo ići na odmore", rekla je doktorka Jovanović, za današnju Politiku.

Doktorka Jovanović, koja je i prodekanka Medicinskog fakulteta u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakla je da je vrlo važna masovna vakcinacija kako bi se za što kraće vreme ograničila cirkulacija virusa u populaciji i sprečile dalje promene virusa.

Kako je objasnila, "Za kolektivni imunitet je važno da bar 70 odsto populacije bude imuno na infekciju, bez obzira na to da li su imunitet stekli prirodnim putem ili veštačkim putem (imunizacijom)".

"Najidealnije bi bilo da se što veći broj stanovnika vakciniše i da imunitet bude i iznad ovogo procenta", rekla je doktorka Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jovanović: Sigurna sam da će situacija biti mirnija ovog leta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2021

Virusolog i prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu Tanja Jovanović izjavila je da će doći do značajnog pada broja inficiranih ako se nastavi sa masovnom imunizacijom, kao i da je sigurna da će situacija narednog leta biti mnogo mirnija i da ćemo ići na odmore...Ona je za današnju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.