Masnoća može da utiče negativno na organe, mozak, srce i jajnici u opasnosti

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 14:05

Masnoća može da utiče negativno na organe, mozak, srce i jajnici u opasnosti

Estetika nije jedina stvar koja bi trebalo da vas brine kada su telesne masti u pitanju. Takođe mogu negativno uticati na organe kao što su mozak, jajnici, srce...

Masnoća i glava - Rizik od razvoja migrene povećava se kod 40 odsto mladih žena koje imaju višak masti na stomaku.

Masnoća i mozak - Gubitak kilograma povezan je sa 36 odsto većom šansom za razvoj demencije, dok gojaznost znači 42 odsto veći rizik, prema studiji sprovedenoj u školi za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džons Hopkins.

Masnoća i kosti - Japansko istraživanje pokazalo je da žene sa prekomernom težinom imaju veću šansu da se slome, dok vrlo mršave osobe rizikuju da slome kosti na vratu i rukama.

Masnoća i dojke - Posle menopauze, gojazne žene imaju povećan rizik od čak 30 do 60 procenata obolevanja od raka dojke.

Masnoća i srce - Studija je pokazala da gojaznost znači veći rizik, čak 32 procenta, za razvoj koronarne bolesti.

Masnoća i jajnici - Čak šest procenata slučajeva neplodnosti povezano je sa gojaznošću, dok je isti procenat zabeležen kod žena sa smanjenom telesnom težinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.