Mask najavio testiranje moždanih čipova na ljudima: Lečiće Parkinsonovu bolest, Alchajmera...

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 09:18

Mask najavio testiranje moždanih čipova na ljudima: "Lečiće Parkinsonovu bolest, Alchajmera..."

Američki milijarder Ilon Mask saopštio je da očekuje da će klinička ispitivanja bežičnog moždanog čipa koji je razvila njegova kompanija Neuralink početi na ljudima za šest meseci, iako su ranije određeni rokovi probijeni.

Neuralink razvija moždane čipove koji su zamišljeni da omoguće ljudima sa paralizom da povrate motorne funkcije i leče bolesti mozga kao što su Parkinsonova, Alchajmerova bolest ili demencija.

Kompanija je poslednjih godina sprovela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << testove na životinjama u očekivanju dozvole za testiranje na ljudima koje izdaje Uprava za hranu i lekove (FDA) SAD, prenosi Rojters.

"Želimo da budemo izuzetno pažljivi i sigurni da će dobro funkcionisati pre nego što ubacimo uređaj u čoveka, ali mislim da smo većinu naše dokumentacije predali FDA i verovatno bi za oko šest meseci trebalo da dobijemo dozvolu da testiramo čip na ljudima", rekao je Mask tokom obraćanja na prezentaciji u sedištu Neuralinka koja je trajala skoro tri sata

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mask najavio testiranje moždanih čipova na ljudima! Uz pomoć njih majmuni već igraju video-igre (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 01.Dec.2022

"Neuralink" razvija moždane čipove koji su zamišljeni tako da omoguće ljudima sa paralizom da povrate motorne funkcije i da leče bolesti mozga kao što su Parkinsonova, Alchajmerova bolest ili demencija

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.