Masaža je prijatna, ali ne rešava problem VIDEO

Izvor: B92, 05.Dec.2018, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Masaža je prijatna, ali ne rešava problem" VIDEO

Deformitet donje kičme i problemi sa leđima predstavljaju ozbiljne zdravstvene probleme od kojih pati 20 odsto naših stanovnika. Od artroze boluje 9,3 odsto. U prevenciji bolesti kičme važno je da se bavimo sportskim aktivnostima, da pravilno sedimo i nosimo adekvatnu obuću.

Osobama koje pate od bolova u mišićima i zglobovima zimsko vreme nimalo ne prija. Na hladnoći se mišići skupljaju i gube elastičnost, zbog čega se povećava opasnost od mišićne napetosti i povreda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kada je napolju vlažno, osetljiviji smo i jače reagujemo na bol, ali se čak i onima koji obično nemaju nikakvih prethodnih tegoba po hladnom i vlažnom vremenu dešava da ih zabole krsta ili da su im mišići napeti.

Kako da izbegnete probleme i šta da uradite da bi vam bilo bolje?

Kiropraktičar Vladan Jovićević kaže da je zimi bol intenzivniji zbog pada imuniteta.

"Najveći problem kiropraktike je što nije još uvek potpuno organizovana u smislu da pacijenti znaju kod koga idu. Da li je stručnjak završio odgovarajuću školu i slično".

Kiopraktičari leče povrede sportista, trudnica i druge osetljive kategorije, a šta o toj metodi kaže stručnjak koji je izlečio na hiljade pacijenata u višedecenijskoj karijeri pogledajte u prilogu emisije "150 minuta" TV Prva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.