Marko je pobedio koronu nakon 28 pozitivnih testova, 115 dana u bolnici i 27 u karantinu

Izvor: B92, 21.Avg.2020, 18:00

Marko je pobedio koronu nakon 28 pozitivnih testova, 115 dana u bolnici i 27 u karantinu

Čak 115 dana provedenih u bolnici, 28 pozitivnih briseva i 27 dana karantina van bolnice, bilans je "odiseje" Marka Karare, koji je na koronavirus prvi put pozitivno testiran 31. marta. U četvrtak se četrdesettrogodišnji Italijan Marko Karara, otac dva sina – Matea i Đanluke, nakon tri meseca izolacije i strpljenja i optimizma, napokon vratio kući.

Bio je 26. jun kada je Marko, stanovnik Albina kod Bergama, izjavio: "Ne napušta me nada." Njegova noćna mora počela je 31. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << marta, samo nekoliko dana nakon što je od kovida 19 preminuo njegov otac.

Marko je u teškom stanju primljen u bolnicu "Papa Jovan XXXIII" u Bergamu, gde je ostao mesec i po, da bi nakon toga bio prebačen na kliniku "San Frančesko". Kada se njegovo stanje ponovo pogoršalo, vraćen je u bolnicu "Papa Jovan".

Tek početkom juna njegovo stanje je počelo da se poboljšava, te je 8. juna prebačen na kliniku za rehabilitaciju Fondacije "Pičineli" u Skanorošate.

Odatle je pušten 24. jula jer je sa kliničke tačke gledišta bio dobro, ali nije mogao da se vrati kući jer je i dalje svaki bris pokazivao da je pozitivan na koronavirus.

"Zato sam odlučio da se izolujem u stanu svog pokojnog oca, gledajući sa terase porodicu. Od marta nisam imao kontakt sa suprugom Simonom i decom", izjavio je Marko.

Napokon je u četvrtak stigao rezultat koji je označio kraj Markovim mukama i omogućio mu povratak kući, dok su zvona u mestu najavljivala feštu.

Dva negativna brisa urađena u roku od 24 sata, označila su početak novog života za Marka, koji je juče zagrlio svoju familiju.

Premijer Italije Đuzepe Konte je tokom Markovog boravka u bolnici poslao poruku sa željama za brzo ozdravljenje, a juče mu je čestitao na povratku kući.

"Želja mi je da vidim grobove svojih roditelja i da provedem što više vremena kod kuće sa svojom porodicom", kaže Marko.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijan pobedio koronu posle 28 pozitivnih testova i 115 dana u bolnici

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2020

Čak 115 dana provedenih u bolnici, 28 pozitivnih briseva i 27 dana karantina van bolnice, bilans je "odiseje" Marka Karare, koji je na koronavirus prvi put pozitivno testiran 31. marta...U četvrtak se četrdesettrogodišnji Marko Karara, otac dva sina, Matea i Đanluke, nakon tri meseca izolacije i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.