Margarin ipak zdraviji od putera?

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Margarin ipak zdraviji od putera?

Neki tvrde da je zdraviji puter, a drugi da je margarin. Naučnici sa Harvarda slažu se sa drugima, barem su tako pokazala njihova istraživanja.

Za bolesti srca daleko je zdraviji margarin od putera, tvrde naučnici. Zasićene masti iz putera i ostalih masnoća životinjskog porekla nezdrave su za srce jednako kao i rafinirani ugljeno hidrati iz belog šećera, upozorili su oni.

Takođe su istakli da zamena zasićenih masti nezasićenima smanjuje opasnost od srčanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << udara. Zasićenih masti ima u puteru i ostalim mastima životinjskog porekla, dok nezasićenih masti ima u margarinu.

Ove rezultate dobili su nakon istraživanja prehrambenih navika više od 84.000 žena i više od 42.000 muškaraca, koji na početku istraživanja nisu bolovali od dijabetesa, srčanih bolesti i karcinoma.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.