Mamin stomak oponaša trudnoću

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mamin stomak" oponaša trudnoću

Oni mogu da pročitaju bezbroj knjiga i pohađaju brojne časove, ali nikada ne bi uspeli da spoznaju kakav je zaista osećaj biti u drugom stanju - sve do sada.

Istraživači su izumeli umetak za koji tvrde da oponaša osećaj kao da se unutra nalazi beba.

Jakna "mamin stomak” nalik je teretu koji prave mame nose pred sam porođaj, a čak oponaša i bebino šutiranje. U nju su na mestu stomaka i grudi umetnute vodene kese, a mali motori simuliraju udarce iznutra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tokom laboratosrijskih testiranja 80 odsto majki je izjavilo da je ovaj izum zaista nešto najbliže osećaju prave trudnoće.

Naučnici se nadaju da će njihov proizvod postati popularan među očevima koje bi time podstakli da imaju više saosećanja za svoje žene.

Foto: simmbarb / www.sxc.hu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.