Magija prezrele banane

Izvor: NaDlanu.com, 04.Dec.2013, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magija prezrele banane

Ako ste među onima koji stare, prezrele banane bacaju u smeće, razmislite još jednom. Naime, možete ih iskoristiti za negu kose i kože.

Banane su pune vitamina A, B, C i E, kao i minerala, poput gvožđa, cinka i kalijuma. Takođe obiluju aminokiselinama i antioksidansima koji pružaju hranljive materije koži i kosi.1. Hidratacija suve kožeKrema vam nije dovoljno hidratantna? Zgnječite bananu i nanesite je na kožu (pazite samo da vam ne upadne u oči). Ostavite na licu između >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 15 i 20 minuta. Isperite lice mlakom vodom, a potom isprskajte kapljicama hladne vode da zadržite vlagu. Vaša suva koža odmah će postati mekša.2. Masna kožaRešite se masne kože tako što ćete napraviti masku od banane i dve kašičice limunovog soka. Kiseline iz limuna razgradiće masnoće, dok će vitamin C iz banane kontrolisati njihovu buduću proizvodnju.3. Suva kosa i svrab kože glaveUlje i kalcijum iz banane učiniće čuda i za zdravlje kože glave. U mikseru izmešajte dve zrele banane, avokado i jogurt. Nanesite kremastu smesu na kožu glave, držite 20 minuta, a potom isperite toplom vodom.4. Protiv boraKombinaciju za suvu kožu možete da koristite i kao masku protiv starenja lica. Banane i avokado sadrže vitamin E, koji smanjuje pojavu sitnih bora i staračkih pega.5. Piling kožeNeka vaša koža bude mekana tako što ćete jednom nedeljno napraviti piling od banane, zobenih pahuljica i kokosovog mleka.6. Natečene očiI samo jedenje banana smanjiće natečenost očiju. No to možete da postignete i ako izmiksanu bananu utrljate ispod očiju.7. Koža sklona aknamaVelika moć leži u kori banane! Pre odlaska u krevet natrljajte lice unutarnjom stranom kore. Lice isperite ujutru. Ponavljajte postupak svaki dan tokom jedne nedelje i akne bi trebale da nestanu. Ako primetite iritaciju kože ili ponovnu pojavu akni, prestanite s tretmanom i konsultujte se s lekarom.8. Suve peteIzmiksajte dve do tri banane i smesu nanesite na pete. Ostavite da smesa prodre duboko u kožu.Izvor: magazin.hr

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.