Ljubitelji testenina se hrane zdravije

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubitelji testenina se hrane zdravije

Italijanska glumica Sofija Loren jednom je ovako prokomentarisala svoju besprekornu figuru: “Sve što vidite dugujem špagetama”.

Sada i vi možete reći to isto, budući da je nova studija predstavljena na godišnjem sastanku Društva za borbu protiv gojaznosti SAD pokazala da se osobe koje vole testenine hrane mnogo zdravije u odnosu na one koji je uopšte ne jedu.

Štaviše, otkriveno je da osobe koje uživaju u pasti obično jedu manje zasićenih masti i šećera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a više esencijalnih vitamina i minerala.

Ovo nije prvi put da se pasta povezuje sa zdravijim životom. U julu prošle godine studija je pokazala da ljudi koji jedu testeninu imaju niži indeks telesne mase i uži struk u odnosu na osobe koje je ne jedu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.