Lekovita svojstva kafe

Izvor: Studnel.com, 30.Mar.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekovita svojstva kafe

Jutarnja kafa je za mnoge od nas jedan od obaveznih rituala jer nam pomaže da se razbudimo, rasanimo i postignemo određenu radnu energiju koja nam je potrebna za dan koji predstoji. Takođe za kafom posežemo kad želimo da se fokusiramo na zahtevniji mentalni zadatak kao što je spremanje ispita ili pak važne poslovne obaveze. Za ove efekte zaslužan je kofein, koji se nalazi upravo u kafi.

Opširnije...

Nastavak na Studnel.com...






Povezane vesti

Lekovita svojstva kafe (II deo)

Izvor: Studnel.com, 31.Mar.2013, 12:49

Kao što je već pomenuto, kafa ima niz lekovitih svojstava. Svako ko je konzumira trebalo bi da zna da se sirova kafa ne upotrebljava, već samo pržena. U kafi ima kofeina, tanina i drugih sastojaka. Kofein deluje kao stimulans centralnog nervnog sistema, pojačava fizički i umni napor, otklanja zamor...

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.