Lekari upozoravaju: Bolovi u pupku mogu upućivati na ovih šest bolesti

Izvor: B92, 10.Jun.2023, 19:02

Lekari upozoravaju: Bolovi u pupku mogu upućivati na ovih šest bolesti

U slučaju da vas boli pupak, potpuno je razumljivo da ste zabrinuti, naročito ako je bol došla iznenadno, vrlo je intenzivna ili traje duže vreme. Sama bol u pupku, koja se još naziva i periumbilikalna bol, može se pojaviti u pupku ili u području oko njega.

Kako donosi Very Well Family, bol može biti različitog intenziteta, a potrebno je odmah da posetite lekara ako se uz bolan pupak pojave i simptomi poput povišene telesne temperature, krvi u stolici, otežanog mokrenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili nemogućnosti zadržavanja hrane.

Isto tako, stručnjaci upozoravaju kako bolovi u pupku najčešće ukazuju na jedan od nekoliko mogućih zdravstvenih problema koje je potrebno na vreme lečiti da ne dođe do još ozbiljnijih posledica ili hroničnih bolova. Oni kažu da se neugodni bolovi u pupku mogu javiti zbog sledećih stanja:

- Kronova bolest

- pupčana kila

- upala slepog creva

- infekcija mokraćnih puteva

- gastroenteritis

- žučni kamenac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na koju bolest mogu ukazivati bolovi u pupku

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2023, 10:24

U slučaju da vas boli pupak, potpuno je razumljivo da ste zabrinuti, naročito ako je bol došla iznenadno, vrlo je intenzivna ili traje duže vrijeme. Sama bol u pupku, koja se još naziva i periumbilikalna bol, može se pojaviti u pupku ili u području oko njega.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.