Lekari iz bubrega pacijenta izvadili 300 kamenčića

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari iz bubrega pacijenta izvadili 300 kamenčića

Turski lekari operisali su Iračanina Fajsala Sulejmana Hasana i iz bubrega mu izvadili ukupno 300 kamenčića.

Zbog intenzivnih bolova u donjem delu leđa, 35-godišnji Hasan je iz rodnog iračkog grada Dohuka zatražio pomoć lekara u turskom gradu Batmanu. Nakon pregleda je ustanovljeno da se pacijent mora podvrgnuti operativnom zahvatu zbog kamena u bubrezima.

Operacija je trajala blizu tri sata, a lekari su iz dva bubrega pacijentu izvadili čak 300 kamenčića. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Doktor koji je iyvr[io operaciju, Gokmen Akarer tvrdi da se pacijent dobro oporavlja i da će do kraja nedelje biti pušten na kućno lečenje.

"Pacijent je imao jake bolove i znatno smanjenu funkciju bubrega, posebno desnog. Operativnim zahvatom smo otklonili 95 odsto kamena iz bubrega", kazao je Akarer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.