Lek solifar pre povlačenja dve i po godine bio na tržištu VIDEO

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lek "solifar" pre povlačenja dve i po godine bio na tržištu VIDEO

Zbog lošeg kvaliteta sedam serija leka "solifar" povučeno je sa tržišta Srbije. Agencija za lekove i inspekcija za lekove Ministarstva prosvete odlučila je da, nakon što ih je obavestio proizvođač, povuče sa tržišta određene serije leka.

Odluka je doneta zbog odstupanja od standarda kvaliteta za određene serije ovog leka.

Zašto je lek povućen, da li je sve obavljeno u skladu sa propisima, zašto pacijenti, lekari i apoteke o svemu nisu obavešteni na vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo su neka od pitanja za Pavla Zelića iz Agencije za lekove.

"To je lek koji se koristi kod preterano aktivne mokraćne bešike, takvih lekova nekoliko ima na tržištu. Koriste ga pacijenti koji ekontrolisano mokre imaju jako kratke intervale kada idu u toalet", rekao je Zelić u "Jutru".

Više detalja saznajte u prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.