Lek pre operacije

Izvor: B92, 19.Avg.2015, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lek pre operacije

Medikament je već odobren u SAD i u još 21 zemlji širom sveta

Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila je upotrebu leka "pertuzumab" u lečenju ranog karcinoma dojke u preoperativnoj fazi. Odobrenje je zasnovano na osnovu pozitivnih rezultata studije u preoperativnoj fazi lečenja raka dojke.

Lečenje ranog karcinoma dojke, u fazi kada još nije počeo da se širi, može da poveća šanse da se spreči napredovanje bolesti i nastajanje neizlečivog stanja. U kombinaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa standardnim režimom lečenja, lek "pertuzumab" će se već na samom početku terapije koristiti kod pacijentkinja kod kojih je dijagnostikovan HER2 pozitivan tip raka dojke.

"Pertuzumab" je prvi lek u lečenju ranog raka dojke u preoperativnoj fazi koji je odobren u EU na osnovu rezultata pokazanih patološki kompletnim odgovorom (pCR).

Svake godine u Evropi bude dijagnostikovano oko 100.000 žena sa HER2 pozitivnim rakom dojke, vrlo agresivnim tipom kancera koji brzo napreduje. Primena terapije u preoperativnoj fazi vrlo je značajna, jer smanjuje veličinu tumora, što omogućava poštednu hiruršku intervenciju i poboljšava dugoročni ishod lečenja.

Upotreba leka "pertuzumab" u preoperativnoj fazi lečenja raka dojke već je odobrena u SAD i 21 državi širom sveta.

izvor: novosti

foto: flickr.com/Jamiesrabbits

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.