Lažni letnji saveti

Izvor: B92, 29.Jun.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni letnji saveti

Znate već da nećete potonuti ako pre kupanja pojedete veliki sendvič, ali postoje neki bezvezni saveti koje i dalje poštujemo.

Mokrenje na mesto uboda meduze olakšava bol

Koliko god zvučalo poznato, i odvratno, urin ne može da olakša bol, ali može sirće. Umočite ubrus u sirće i držite na ubodu oko pola sata, a nakon toga hidrokortizon kremu da olakšate svrab. Ako osećate vrtoglavicu ili mučninu, verovatno imate alergijsku reakciju i u tom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se obratite lekaru.

Ulazak i izlazak iz prostorije sa klima uređajem vas može razboleti

Ako počnete sa „slinavite", najverovatnije je reč o alergijama. To se dešava kada se pomerite iz čiste prostorije u prostor put alergena, od kojih su spoljni najmoćniji. Uvek vodite računa o prašini u svom domu i koristite neki prečišćivač vazduha.

Najsigurnije mesto u toku oluje je automobil jer ima gume

U automobilu ste bezbedini, ali ne zbog guma. Automobil je kao metalni kavez, ako grom udari, munja će se širiti po spoljašnosti. Ako se vozite po oluji, ne dodirujte metalne drške ili predmete jer je metal odličan provodnik struje.

Japanke su dobre za stopala

One uglavnom nemaju nikakvu podršku za srednji deo stopala, nisu dobrog oblika i izazivaju deformitete prstiju. Bolje je da nosite sandale sa kaišima, jer se deformiteti upravo javljaju zbog nepravilnog položaja pri hodu sa kaišem između palca i drugog prsta. Obuća i leti mora biti anatomska, sa jastučićima, ne sasvim ravna.

Bazen je kao duplo kupanje

Većina ljudi se ne pere pre ulaska u bazen. Svi proizvodi koje koriste za telo, kosu, ostaju na njima i rastvaraju se u vodi, reaguju sa hlorinom i umanjuju mu efekat. Zapravo, bazeni su puni opasnosti zbog kojih možete dobiti dijareju, infekcije uva i kože. Obavezno se isperite nakon kupanja kako biste sprali sve bakterije sa svog tela. Najbolje je da koristite i sapun.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažni letnji saveti

Izvor: medio.rs, 29.Jun.2011

Znate već da nećete potonuti ako pre kupanja pojedete veliki sendvič, ali postoje neki bezvezni saveti koje i dalje poštujemo.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.