Krizni štab predložio odlaganje Egzita, organizatori pozdravljaju preporuku

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020, 15:12

Krizni štab predložio odlaganje Egzita, organizatori pozdravljaju preporuku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je upućena preporuka organizatorima "Egzita" da se taj festival, koji je trebalo da se održi u julu, odloži za avgust ove godine, a organizatori te manifestacije su tu preporuku pozdravili.

Brnabić je u Novom Sadu izjavila da je na sastanku Kriznog štaba preporučeno da se taj festival ne otkazuje zbog pandemije korona viursa, već da se odloži jer se u avgustu očekuje mirna situacija u celoj Evropi.

Organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Egzita" u saopštenju su naveli da je to dobra vest jer, kako pišu, malo ko se nadao da će epidemiološka situacija u Srbiji, kao i većini evropskih zemalja, tako brzi da se popravi.

"Ovo je odlična vest i za srpski turizam i mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim manifestacijama ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija", dodaje se u saopštenju.

Naglasili su da ostaje otvoren veliki broj pitanja, pre svega u vezi sa formatom manifestacije koji će biti dozvoljen.

"Ako bude potrebno, mi smo spremni da drastično smanjimo kapacitet festivala, kao i da ograničimo posetioce na domaću i regionalnu publiku. Nadamo se da će uskoro doći do sastanka na kome ćemo razrešiti sva otvorena pitanja i precizirati konkretne detalje u vezi sa mogućim formatom i organizacijom manifestacija u Srbiji ovog leta", navode organizatori.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.