Krivi su vaši bucmasti prijatelji

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krivi" su vaši bucmasti prijatelji

Ukoliko želite da smršate počnite da "izbegavate" svoje bucmaste prijatelje, ako je verovati naučnim saradnicima sa Univerziteta Lojola.

Studija je napravljena kako bi se utvrdilo na koji način je debljina povezana sa društvenim ponašanjem i kako prijatelji utiču jedni na druge. Istraživači su pregledali podatke iz dve američke srednje škole. Jedna se nalazila u ruralnom području i njeni učenici su pretežno bili belci, dok je druga etnički raznolika gradska škola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Učenici su anketirani dve školske godine zaredom i izmeren im je indeks telesne mase (BMI). Istraživači su ustanovili da su učenici sa visokim BMI i koji su bili okruženi mršavim prijateljima, imali 40% više šansi da smršaju, dok oni koji se druže sa debljim ljudima imaju samo 15% šansi da izgube na kilaži.

"Rezultati su nam pokazali da okruženje igra puno veću ulogu u stvaranju prehrambenih navika kod tinejdžera nego što smo to ranije mislili", izjavio je vodeći autor studije David Shoham, a prenosi Daily Mail.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.