Kožna klinika u Nišu dobila 4 dermoskopa

Izvor: B92, 29.Maj.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kožna klinika u Nišu dobila 4 dermoskopa

Klinici za kožne i polne bolesti Kliničkog centra u Nišu danas su uručena četiri dermoskopa, u okviru akcije "Pregled za sve" u organizaciji Eucerin Srbija i Fonda B92.

Akciju "Pregled za sve" organizuju Eucerin Srbija i Fond B92 uz podršku Ministarstva zdravlja.

"Cilj nam je da opremimo sve državne dermatološke ordinacije aparatima koji su neophodni u ranom otkrivanju krcinoma kože. Želimo da promenimo nepovoljnu statistiku po kojoj se u Srbiji 80 odsto melanoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkrije u kasnoj fazi dok se u Evropi 80 odsto otkrije u ranoj fazi. To je velika razlika u procentu preživelih" rekla je prilikom uručenja dermoskopa Nada Miletić Nevajda iz kompanije Eucerin.

Klinika za kožne i polne bolesti u Nišu do sada je imala samo jedan dermoskop na kome je 14 lekara radilo do 3 hiljade pregleda godišnje.

"Ova akcija ima veliki značaj za nas jer ukoliko rak koze otkrijemo u ranoj fazi imamo 90% šanse za izlečenje" rekao drZoran Radovanović direktor Kliničkog centra u Nišu.

Po rečima dr Danice Tiodorović Živković predsednice udruženja dermoskopista svetski trend porasta melanoma koze prisutan je i Srbiji. Za rano otkrivanje koje omogućava i izlečenje, po njenim rečima, osim znanaja potrebna je i savremena aparatura kao što donirani dermoskopi.

"Fond B92 se i do sada bavio negativnim statistikama, i ovom prilikom smo uspeli da zajedno sa Eucerinom predvodimo ovu akciju" rekao je Nebojša Glišić iz Fonda B92.

Nakon domacije 4 dermoskopa Nišu, tokom sustrašnjeg dana u okviru akcije "Pregledi za sve" biće održana edukacija za rad u dermoskopiji i biće podeljeno još 14 dermoskopa zdravstvenim centrima u gradovima juga Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Donacija za KC Niš (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Maj.2015

Klinički centar dobio je četiri nova dermatoskopa koji su neophodni za rano dijagnostikovanje raka kože. Ova donacija je u okviru nacionalne akcije „Pregled za sve“ u organizaciji Eucerin Srbija i Fonda B92 uz podršku Ministarstva zdravlja.. Ukoliko se otkrije na vreme rak kože je u 90 odsto...

Nastavak na NTV.rs...

U okviru akcije Pregled za sve donirana četiri dermoskopa Klinici za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Niš

Izvor: Story, 29.Maj.2015

Klinici za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Niš, u okviru nacionalne akcije za rano otkrivanje raka kože Pregled za sve, danas su predata četiri dermoskopa neophodna za rano dijagnostikovanje raka kože...Pregled za sve, foto: promo..Donaciju su ispred Kliničkog centra Niš primili prof....

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.