Korak za srce

Izvor: S media, 17.Mar.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak za srce

Građani Srbije se nedovoljno bave fizičkom aktivnošću pa je sve veći broj onih koji pate zbog prekomerne težine i zdravstvenih problema, posebno srca i krvnih sudova, pokazuju istraživanja. Zato je pokrenut projekat "Korak za srce" koji bi trebalo da nas podseti koliko je kretanje važno za zdravlje.

"Redovne šetnje mogu da snize krvni pritisak i nivo lošeg holesterola, umanje rizik od dijabetesa i srčanog udara, poboljšaju raspoloženje i kvalitet sna, objasnila je predstavnica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << farmaceutske kuće "Aktavis" Maja Gedoševna na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena kampanja "Korak za srce" čiji su inicijatori, a realizuju ga uz podršku Ministarstva životne sredine Srbije, Turističke organizacije Srbije i Saveza za fitnes i rekreaciju Srbije.

Prve šetnje organizovane su 9. aprila na Adi Ciganliji, Petrovaradskoj tvrđavi u Novom Sadu, Gradskom bedemu u Čačku, Niškoj tvrđavi i u Spomen parku Šumarice u Kragujevcu gde bi sa građanima trebalo da prošetaju i mnoge poznate ličnosti. Do septembra se najavljuje predstavljanje novih "staza zdravlja" i u drugim gradovima Srbije.

Više informacija o tome kuda šetati, kako najbolje da se rekreiramo i šta zanimljivo možemo videti dok šetamo objašnjeno je na sajtu http://korakzasrce.rs.

D. B.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.