Konji mogu da budu odlični terapeuti i to kod ove bolesti VIDEO

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 14:21

Konji mogu da budu odlični "terapeuti" i to kod ove bolesti VIDEO

Hipoterapija, odnosno terapija određenih oboljenja jahanjem konja odavno je poznata, ali je kod nas relativno nova

Hipoterapija je, kako kaže strukovni fizioterapeut Jelena Nedeljković, fizikalna i okupaciona terapija u kjoj se koristi pokret konja u cilju poboljšanja senzornih i motornih funkcija deteta.

"Konji koji se koriste za ovu terapiju su mirni i visoko tolerantni jer njih deca maze, štipkaju, čupkaju, ali oni na to neće reagovati. Nama je najbitniji trodimenzionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokret konja koji stimuliše pokrete karlice i trupa kao kod hoda", objašnjava Nedeljković za TV Prva.

Kako navodi, dete koje boluje od cerebralne paralize treba da dolazi na hipoterapiju od pola sata dva do tri puta nedeljno.

Pogledajte kako izgleda terapija u sledećem videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.