Kon očekuje ogromno zaražavanje na jesen: Omikron BA.5 zarazniji od morbila

Izvor: B92, 21.Jul.2022, 13:23

Kon očekuje ogromno zaražavanje na jesen: "Omikron BA.5 zarazniji od morbila"

Omikron BA.5, koji dominira u Srbiji, višestruko je zarazniji od svih dosadašnjih sojeva i podvarijanti korone jer jedna osoba može da inficira čak 15 do 20 ljudi. A morbili, koji su dosad bili najzaraznije oboljenje, primer su ekstremne zaraznosti, jer jedan može da inficira 17 njih. Pa u trenutnoj situaciji praktično na svaka tri meseca možemo se vakcinisati protiv korone. Međutim, to bi trebalo da prođe regulativu kod nas, kaže epidemiolog prim. dr Predrag Kon, član kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OGLASIO SE DR KON! Omikron BA.5 probija sve imunitete, na jesen sledi OGROMNO ZARAŽAVANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2022

Dr Kon je otkrio šta nas očekuje na jesen, kao i koliko je sada realno zaraženih...Omikron BA.5, koji dominira u Srbiji, višestruko je zarazniji od svih dosadašnjih sojeva i podvarijanti korone jer jedna osoba može da inficira čak 15 do 20 ljudi. A morbili, koji su dosad bili najzaraznije oboljenje,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.