Kon: Još uvek nije bezbedno, treba da očekujemo da i kod nas stigne indijski soj

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 19:48

Kon: Još uvek nije bezbedno, treba da očekujemo da i kod nas stigne indijski soj

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da u Srbiji još uvek nije "potpuno bezbedna situacija" i da očekuje da i u Srbiju stigne indijski soj koronavirusa.

Kon, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije, napomenuo je da mora da se prati kakva je epidemiološka situacija u svetu, iako se u Srbiji situacija stabilizuje.

"Mi se približavamo nekoj uobičajenoj situaciji, međutim, moramo da razmišljamo da smo u pandemiji globalno i da pratimo šta se dešava u svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bismo znali kako da se štitimo od virusa", rekao je on.

Kada je reč o održavanju proslava, epidemiolog je savetovao da na te događaje ne treba da idu oni koji se nisu vakcinisali. "Potrebno je da se prisutnost virusa spusti do zanemarljive granice i sve dok ne padne na jednocifren broj ne treba da se opuštamo, jer još uvek nije bezbedno", potvrdio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.