Kina zabranila zvaničnicima pušenje na javnim mestima

Izvor: B92, 30.Dec.2013, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zabranila zvaničnicima pušenje na javnim mestima

Zvaničnici Komunističke partije ne smeju da puše na javnim mestima ili kupuju cigarete koristeći javna sredstva, a trebalo bi i da podstiču svoje kolege da prestanu da puše, saopštilo je sinoć najviše kinesko vladino telo u cirkularnom pismu, a preneo danas Rojters.

Agencija Sinhua je sinoć objavila da su novi propisi sadržani u cirkularu Centralnog komiteta Komunističke partije i Državnog veća (saveta) ili kineskog Kabineta.

Sinhua je prenela da zvaničnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije dozvoljeno da puše u školama, bolnicama, sportskim objektima ili javnom prevozu, kao i da puše ili nude cigarete dok obavljaju zvanične dužnosti.

Kina je najveći svetski potrošač duvana sa više od 300 miliona pušača. Kinesko ministarstvo zdravlja je 2011. godine objavilo uputstva o zabrani pušenja u zatvorenim javnim prostorima, uključujući hotele i restorane, ali ona se striktno ne primenjuju, preneo je AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina zabranila funkcionerima da puše na javnim mestima

Izvor: Blic, 30.Dec.2013

Zvaničnici Komunističke partije ne smeju više da puše na javnim mestima ili da kupuju cigarete koristeći javna sredstva, a trebalo bi i da podstiču svoje kolege da prestanu da puše, saopštilo je sinoć najviše kinesko vladino telo u cirkularnom pismu. ..Agencija Sinhua je sinoć objavila da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.