Kasno gledanje TV izaziva depresiju

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2009, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasno gledanje TV izaziva depresiju

Prevelika količina veštačke svetlosti noću koja dopire iz televizora dovodi do promene raspoloženja, odnosno gubitka energije, a sve zajedno do jednog oblika depresije, utvrdili su stručnjaci.

Istraživanje pokazuje da deca koja do sitnih sati gledaju televiziju imaju rane simptome depresije.

Analiza je urađena na miševima na Univerzitetu u Ohaju i pokazala je da su miševi koji su proveli 24 sata pod veštačkim svetlom bili mnogo depresivniji od onih koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << isto vreme proveli na Suncu.

Tim naučnika na čelu sa profesorom Rendijem Nelsonom na kraju je upozorio da je potrebno posvetiti mnogo više pažnje svetlu kojem smo izloženi jer ono direktno utiče na naše emocije i emocionalne probleme.

Ovo istraživanje će pomoći mnogim ljudima koji rade u noćnim smenama, kao i deci koja do sitnih sati gledaju televiziju ili su zalepljeni uz svoje kompjutere.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.