Kasna večera nipošto nije zdrava za srce

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasna večera nipošto nije zdrava za srce

U poređenju sa obrocima koje konzumiramo u toku dana, namirnice koje unosimo noću okidači su za mnoge bolesti, naročito kardiovaskularne.

Medicinska škola "Perelman" pri Univerzitetu u Pensilvaniji, nedavno je sprovela istraživanje koje je dokazalo štetnost "noćnih obroka" po naš organizam.

U poređenju sa obrocima koje konzumiramo tokom dana, namirnice koje unosimo noću su okidači za mnoge bolesti, naročito kardiovaskularne, rekao je jedan od autora istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doktor Namni Gole.

Osim što će hrana koju unesemo u kasnim noćnim satima garantovano doprineti tome da dobijemo na telesnoj težini, takođe će povećati i nivo insulina i holesterola u krvi.

Na taj način, ovakva navika negativno utiče kako na metabolizam, tako i na hormonalne markere, ističe se u zaključku istraživanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.