Kako ubrzati metabolizam?

Izvor: S media, 08.Jul.2010, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ubrzati metabolizam?

Zaboravite na tablete za mršavljenje - postoje prirodni i zdravi načini koji će vam pomoći u boljem sagorevanju masnoća i lakšem kontrolisanju težine

- Trenirajte tri puta nedeljno i pri tome radite na svakoj mišićnoj grupi tela

- Kofein može da popravi oksidaciju masnog tkiva

- Dobro je da voda koju pijete bude hladnija, jer telo troši dodatne kalorije na zagrevanje unete tečnosti

- Nedovoljan unos tečnosti usporava sagorevanje masti
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Brzi metabolizam je ključan za sagorevanje masnoća i kontrolisanje telesne težine. I dok neki za njegovo ubrzanje koriste tablete za mršavljenje, uvek je bolje iskoristiti prirodne načine koji nemaju nikakve nuspojave.

Da li želite da uz pomoć zdravstveno sigurnih i prirodnih metoda ubrzate metabolizam? Uradite sledeće:

Nabacite mišiće

Američko veće za fizičku kulturu, u svrhu kontrolisanja telesne težine preporučuje trening s tegovima. Na svoje mišiće gledajte kao na motor u telu. Što je motor veći i jači to će sagorevati više energije. Mišići su, za razliku od masnoća, aktivno tkivo koje podiže metabolizam i samim svojim prisustvom.

Uvođenje podizanja tegova u svoj trening sigurna je metoda za ubrzavanje metabolizma. Trenirajte tri puta nedeljno i pri tome radite na svakoj mišićnoj grupi tela. Koristite jednostavne vežbe poput dizanja ili potiskivanja tegova nogama na leg-preš spravi ili dizanja tegova rukama na shoulder-prešu.

Pijte dosta vode

Nedovoljan unos tečnosti može da uspori metabolizam. Voda je potrebna za niz metaboličkih procesa uključujući probavu, uklanjanje nečistoće i regulaciju temperature. Preporučuje se i više od dve litre na dan. Osim što ćete podići metabolizam, pijenjem vode borićete se i protiv gladi. Dobro je da vam voda koju pijete bude hladnija, jer telo troši dodatne kalorije na zagrevanje unete tečnosti.

Kardiovaskularne vežbe

Vežbe poput hodanja, trčanja i vožnje biciklom delotvoran su način za sagorevanje kalorija i podržavanje brzog metabolizma. Počnite s vežbama manjeg intenziteta poput bržeg hodanja i umereno brze vožnje biciklom. S vremenom pređite na trčanje ili brzu vožnju biciklom.

Kafa

Prirodni sastojak kafe, kofein, ubrzava metabolizam i može da popravi oksidaciju masnog tkiva. Ako popijte šoljicu pre fizičke vežbe možete da podignete koncentraciju, a kofeinski napici će vam pomoći u borbi protiv umora.

Izvor: Press

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.