Kako se deca danas igraju?

Izvor: B92, 31.Jul.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se deca danas igraju?

Deca se sve manje igraju sa vršnjacima, a sve više računarima. Stručnjaci upozoravaju da se to primetno odražava na njihovu inteligenciju, ali i na njihov fizički razvoj.

Školice, žmurke, lastiš, šuge, između dve vatre...Sve su ovo dinamične, interesantne igre, ali se retko koje dete tako igra. Sada radije biraju virtualne igre, zato što im je tako lakše

Zbog toga deca su danas sve tromija i deblja, a prema istraživanjima Mense, upravo manjak fizičke aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod dece dovodi do nepravilnog držanja kao i do razvojnih poremećaja.

Sve ovo potvrđuje i podatak da deca sa samo dve godine nauče da pomeraju miša, a kucanje na tastaturi savladaju pre pisanja slova.

Roditeljima je ipak najteže. Sada kada je virtuelni svet uzeo maha, teško je odvojiti decu od računara. Svaki roditelj se sa tim susreo, ali ima onih koji su ovaj problem novih generacija i uspešno rešili.

U borbi protiv kompjutera i konzola retko koji roditelj će dobiti tešku bitku. Ali kompromis je čudo.

Dva sata igrica, pa dva sata nekog sporta, odlična je kombinacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.