Kako pobeći od depresije nakon odmora? Jednom lošom navikom samo povećavamo stres VIDEO

Izvor: B92, 11.Avg.2023, 11:19

Kako pobeći od depresije nakon odmora? Jednom lošom navikom samo povećavamo stres VIDEO

Godišnji odmor pored dobrih ima i loših strana.

Povratak na posao može biti bolan, posebno ako se nismo dovoljno odmorili, ali i ako smo se odvikli od radnih obaveza. Kako da se vratimo na posao, a da ne upadnemo u depresiju?

O ovoj temi je govorio neurolog Ranko Raičević, koji je bio gost emisije "Jutro".

"Rutina znači pridržavanje određenih navika, što je dobro za organizam, ali na odmoru je nema, tako da je organizmu potrebna adaptacija po povratku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa odmora. Mozak mora da odmara u kontinutitetu sedam časova da bi mogao da odgovori na zahteve sledećeg dana. Mi imamo običaj da pravimo kraće odmore, a to je samo povećavanje frekvencije stresa", rekao je dr Raičević.

Laički rečeno, postodmorna depresija postoji svakako, a veliki je problem jer se vrlo lako naviknemo na uslove koje nudi odmor, dok je još teže ljudima koji rade posao koji ne vole.

Opširnije o ovoj temi saznajte u video-prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.