Kako je jedna fotografija dečaku spasla život

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je jedna fotografija dečaku spasla život

Fotografija dvogodišnjeg dečaka pomogla je njegovoj mami da prepozna redak oblik raka i spreči širenje bolesti.

Džuli Ficdžerald iz Ilinoisa primetila je ranije ove godine na jednoj fotografiji njenog sina Everija da mu jedno oko izgleda pomalo čudno.

Pročitala je ranije vest u novinama o ženi čije su oči na slikama izgledale belo, umesto crveno, što je bio pokazatelj raka.

Njen suprug Patrik ju je razuveravao, ali Džuli nije htela da rizikuje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fotografisala je ponovo Everija i ispostavilo se da je u njegovom slučaju jedno oko belo.

Specijalista ga je pregledao i ustanovio da je njegovo oko 75 odsto prekriveno tumorom, iako je počeo da se razvija tek šest nedelja ranije.

Dijagnostikovan mu je retinoblastom, neobičan rak oka koji se obično razvija u detinjstvu.

Lekari su morali da zamene Everijevo oko protetičkim, a planiraju da ga testiraju i na druge vidove kancera.

“Da mu nismo izvadili oko, kancer bi se proširio krvlju i do njegovog mozga”, rekla je Džuli za ABC njuz. “Naši životi su se drastično promenili za samo tri nedelje. Preživeli smo pravu noćnu moru, ali smo spasli život našeg sina.”

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.