Kako da budete odmorni uz samo par sati sna?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2016, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da budete odmorni uz samo par sati sna?

Budite se teško, i često ste umorni kad ustanete iz kreveta? Redukujte svoj san i bićete sveži i odmorni, a mozak će vam biti oštar i bistar

Polifazični san se povezuje sa imenom najpoznatijeg umetničkog genija i inovatora Leonarda da Vinčija. On je spavao sat i po do 2 sata dnevno tako što bi na svakih 4 sata odspavao po 15-ak minuta.

Takav način spavanja iz više puta u toku 24sata, naziva se ‚"polifazični". Leonardo da Vinči je koristio ovu metodu mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godina i nije se osećao umorno.

Poznato da je vreme nakon sna najproduktivnije vreme za rad ili kreativnost. Nakon njega, mnogi mislioci su godinama proučavali san, i vežbali nekoliko varijacija polifazičkog sna, a ovo je nekoliko njih:

Dimaksion metoda - spavanje 30 minuta svakih šest sati

Uberman metoda - spavanje oko 20 minuta svaka četiri sata

Običan čovek metoda - noću se spava jedan i po do 3 sata, a zatim još 3 puta po 20 minuta tokom dana

Tesla metoda - noću se spava 2 sata, potom sredinom poslepodneva još 20 minuta

Sijesta metoda - noću se spava 5sati, a zatim sat i po sredinom popodneva

Svi su delotvorne, ali su ljudi i njihove potrebe različiti, pa neće svaka metoda odgovarati svakom čoveku . Svako mora da šronađe onu koja mu odgovara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.