Još jedna zemlja odlučila: Astrazeneka može i za starije od 65

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 20:38

Još jedna zemlja odlučila: Astrazeneka može i za starije od 65

Italija je danas preporučila upotrebu vakcine Astrazeneke protiv kovida 19 za starije od 65 godina, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Naučni dokazi koji su postali dostupni ukazuju da je čak i kod ljudi starijih od 65 godina vakcina sposobna da pruži značajnu zaštitu, navelo je italijansko Ministarstvo, preneo je Rojters.

Ta vakcina ranije se nije preporučivala starijima od 65 godina zbog nedovoljnih podataka o efikasnosti kod te starosne grupe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nedavno je i Francuska donela istu ovakvu odluku, pa je tako sve više zemalja koje preporučuju Astrazeneku i za starije stanovništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.