Jedite šargarepu i šljive

Izvor: S media, 24.Mar.2011, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedite šargarepu i šljive

Svakodnevni unos šargarepe i šljiva u samo dva meseca može ljude učiniti zdravijima, ali i prolepšati, otkrili su britanski naučnici. Oba ploda obiluju karotenoidima, koji koži daju žuti sjaj čineći je lepšom i zdravijom.

Karotenoidi su grupa spojeva, u koju se ubrajaju i alfa-karoten, beta-karoten i beta-kriptoksantin, identifikovani su kao izuzetno snažni antioksidansi koji štite od mnogobrojnih bolesti, a u organizmu se pretvaraju u vitamin A. Ti se karotenoidi mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naći u šargarepi i šljivama, ali i u mangu, kajsijama, dinji, batati, te u kelju i spanaću.

Pregledom dosadašnjih istraživanja, naučnici su zaključili kako postoji veza između žute boje kože, koja se dobija unosom karotenoida, zdrave ishrane i izgleda.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.