Jedan začin je efikasan lek za ćelavost, ali ne deluje ako ga jedete

Izvor: B92, 26.Jan.2022, 16:59

Jedan začin je efikasan lek za ćelavost, ali ne deluje ako ga jedete

Osim što je vasabi skup, ne deluje bilo koji i morao bi da se utrljava u teme.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, tajna podsticanja rasta kose leži u vasabiju.

U studiji koju je objavio proizvođač vasabija Kinin, otkriveno je da ljuti začin sadrži visoke nivoe hemikalije za koju se zna da podstiče ćelije u folikulima odgovorne za rast kose na glavi.

Podstiče ćelije

Hemikalija izosaponarin podstiče ćelije folikula da reaguju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na spoljni nadražaj koji podstiče rast kose, pokrećući razvoj proteina koji stvaraju puteve za hranljive materije za hranjenje ćelija.

U prethodnim studijama već je dokazano da izosaponarin pomaže u proizvodnji kolagena kod ljudi, a sada su istraživači tvrdili da bi hemikalija mogla da bude i do tri puta efikasnija od klasičnih tretmana u lečenju muške ćelavosti.

Nekoliko začkoljica

No, postoji nekoliko začkoljica: prva je da nećete videti prednosti ako ga jedete. Da bi izosaponarin delovao, on zapravo mora da dođe u kontakt s ljudskim temenom, što znači da ga morate utrljati u kožu temena glave.

Drugo, bilo koji vasabi neće nužno uspeti – prema studiji potreban je sveži japanski vasabi do kojeg nije nimalo lako niti jeftino doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.