Jamajka: Zarazna pesma o borbi protiv zika virusa (VIDEO)

Izvor: B92, 16.Feb.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajka: "Zarazna" pesma o borbi protiv zika virusa (VIDEO)

Zika virus pogodio je mnoge karipske zemlje, a tamošnji lekari apeluju na javnost da učini sve što je moguće da se zaštiti od zaraze.

Majkl Abrams, ginekolog i akušer sa Jamajke, odlučio je da skrene pažnju na značaj prevencije zanimljivom zabavnom pesmom o tome kako treba uništavati staništa komaraca i sprečavati njihovo razmnožavanje u blizini naseljenih mesta.

Jamajka sada ovu pesmu emituje i na radiju, televiziji i u bioskopima, a potrošeno je još oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milion i po dolara na druge inicijative za prevenciju zike.

Abrams je već imao iskustva u pisanju ovakvih pesama. On takođe stoji između obrade pesme “Every step I take” čiji naziv u njegovoj verziji glasi “Every step I take (since I got Chik V)” i govori o širenju čikungunja virusa 2014.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jamajka: "Zarazna" pesma o borbi protiv zika virusa (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2016

Zika virus pogodio je mnoge karipske zemlje, a tamošnji lekari apeluju na javnost da učini sve što je moguće da se zaštiti od zaraze...Majkl Abrams, ginekolog i akušer sa Jamajke, odlučio je da skrene pažnju na značaj prevencije zanimljivom zabavnom pesmom o tome kako treba uništavati staništa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.