Jапанке могу негативно утицати на здравље стопала

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 17:00

Jапанке могу негативно утицати на здравље стопала

Јапанке су популарна врста обуће коју многи људи воле да носе током топлијих месеци. Фото: Pixabay/ chezbeate Међутим, мало је познато да ношење јапанки може негативно утицати на здравље стопала.
Недостатак подршке и депрецијације Јапанке често имају танак и раван ђон, који пружа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << минималну подршку и амортизацију стопала. Недостатак адекватне подршке може довести до претераног оптерећења мишића стопала, тетива и зглобова. Ово може довести до развоја болних стања као што су плантарни фасциитис, упала Ахилове тетиве, метатарсалгија и други проблеми везани за стопала.
Недостатак стабилности Јапанке обично немају чврсту копчу која би чврсто држала стопало на месту. То може довести до губитка стабилности стопала приликом ходања или трчања. Недостатак стабилности повећава ризик од повреда, укључујући угануће скочног зглоба, истегнуће мишића и падове.
Изложеност стопала Ношење јапанки излаже ваша стопала изложености, што може довести до повреде или инфекције. Стопала су изложена спољним условима као што су ударци, огреботине, сунчева светлост, топлота или хладноћа, што може повећати ризик од повреда или инфекције, посебно у осетљивим областима као што су пете, прсти или лукови.
Промене у ходу Јапанке могу утицати на природан ход. Као реакција на недостатак подршке и стабилности, тело може променити начин на који хода да би се прилагодило ношењу јапанки. Ове промене у ходу могу довести до стреса на друге делове тела, као што су зглобови колена, кука и кичме, што може довести до нелагодности и бола.
Опасност од повреда на плажи Иако су јапанке популаран избор за ношење на плажи, важно је напоменути да не пружају адекватну заштиту од оштрих предмета као што су шкољке, камење или стакло. Ходање без одговарајуће заштите може довести до повреда стопала, укључујући посекотине, убоде или инфекције. Иако јапанке могу бити практичне и удобне за краткотрајно ношење, важно је бити свестан њиховог потенцијалног негативног утицаја на здравље стопала. Недостатак подршке, стабилности, изложености стопалу и промена у ходу могу довести до развоја болних стања и повреда. Увек је препоручљиво изабрати обућу која пружа адекватну подршку, стабилност и заштиту стопалима како би се очувало здравље и смањио ризик од повреда.
Kako da se rešite lošeg sna tokom putovanja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Jапанке могу негативно утицати на здравље стопала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.