Ispupčenje ispod rebra

Izvor: B92, 19.Apr.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispupčenje ispod rebra

Imam dvadeset godina i pre par dana sam slučajno napipala nekakvo ispupčenje, podseća na kuglu, ispod desnog rebra, otprilike gde su mišići stomaka. Čak se malo vidi i golim okom. Ne boli me ni na dodir, ni ovako. Šta bi to moglo biti, da li treba da idem kod lekara? Jako sam uplašena i strah me je da se obratim lekaru.

Na osnovu Vašeg opisa promene, reč je potkožnoj cističnoj promeni, nastaloj zbog zapušenja lojne žlezde, tzv. ateromu, ili je reč o lipomu, benignom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tumoru masnog tkiva. U svakom slučaju reč je o benignim promenama, uobičajenim, tako da nema mesta strahu. Ipak, zbog mogućnosti infekcije tako zapušene lojne žlezde, bilo bi poželjno da se operativno ukloni. Sama intervencija se izvodi ambulantno pod lokalnom anestezijom, traje desetak minuta, nakon čega odlazite kući. Na taj način sa sigurnošću utvrđujemo prirodu promene, i istovremeno je uklanjamo čime onemogućavamo njenu infekciju.

dr Mihajlo Milenković

http://www.dr-ristic.com

Odgovore lekara ni u kom slueaju ne treba da shvatite kao postavljanje dijagnoze ili za terapiju bolesti ili drugog zdravstvenog stanja. Ukoliko mislite da imate zdravstveni problem, morate da kontaktirate nadležnog lekara na odgovarajuai naein.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.